GEYVE-FM FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
GEYVE-FM FORUM

eğlencenin ve paylasimin tek adresi geyvefm forum u secitiginiz icin tesekkur ederiz radyomuza giris yapabilmek için aşagidaki CANLI RADYO yazisina tiklamaniz yeterli

GEYVE FM FORUM SAYFAMIZA HOSGELDINIZ HEPINIZE IYI EGLENCELER DILERIZ

    ÇARK BÖREGİ

    sila[geyveli]
    sila[geyveli]
    Admin


    Mesaj Sayısı : 75
    Kayıt tarihi : 16/06/09
    Yaş : 47
    Nerden : sakarya

    ÇARK BÖREGİ Empty ÇARK BÖREGİ

    Mesaj  sila[geyveli] Cuma Tem. 23, 2010 11:08 am

    [b]MALZEMELER
    4 Adet Haşlanmış Patates
    1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
    1 Adet Soğan
    4 Dilim Hindi Salamı
    1 Demet Maydanoz
    5 Adet Milföy Hamuru
    2 Adet Yumurtanın Sarısı
    Tuz, Karabiber, Kırmızı Pulbiber


    HAZIRLANIŞI
    Ön hazırlık olarak haşlanmış patatesleri soyalım. Tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Sıvı yağı tavaya alalım. Kızdırdıktan sonra küçük doğradığımız soğanı ekleyelim. Soğan pembeleşmeye başladığında küçük parçalar halinde kesilmiş hindi salamını ekleyelim. Tuz, karabiber, kırmızı pulbiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Karışımı iyice harmanlayalım.
    Geniş ve uzun bir alüminyum folyonun üzerine milföy hamurlarını yanyana dizelim. Kenarlarını yapıştıralım. Milföy hamurlarının ortasına uzunlamasına patatesli harcı düzgün bir şekilde yayalım. Hamuru düzgün bir rulo oluşturacak şekilde yuvarlayalım. Karşılıklı iki kenarını kapatalım. Şeklini bozmadan alüminyum folyoya saralım. Hamuru, dış kısmı sertleşene dek buzlukta bekletelim.
    Buzluktan aldığımız rulonun üzerinden folyoyu çıkaralım. Ruloyu 5 cm aralıklarla, hamur eklerden ayrılmayacak şekilde keselim. Yuvarlak bir form vererek hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirelim.

      Forum Saati Perş. Mart 28, 2024 6:48 pm