GEYVE-FM FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
GEYVE-FM FORUM

eğlencenin ve paylasimin tek adresi geyvefm forum u secitiginiz icin tesekkur ederiz radyomuza giris yapabilmek için aşagidaki CANLI RADYO yazisina tiklamaniz yeterli

GEYVE FM FORUM SAYFAMIZA HOSGELDINIZ HEPINIZE IYI EGLENCELER DILERIZ

    ELMA PÜRELİ TURTA

    sila[geyveli]
    sila[geyveli]
    Admin


    Mesaj Sayısı : 75
    Kayıt tarihi : 16/06/09
    Yaş : 48
    Nerden : sakarya

     ELMA PÜRELİ TURTA Empty ELMA PÜRELİ TURTA

    Mesaj  sila[geyveli] Cuma Tem. 23, 2010 11:13 am

    [b]MALZEMELER
    1 kg Elma
    1 Bayat Ekmek
    1 Su Bardağı Eritilmiş Margarin
    5.5 Çorba Kaşığı Tozşeker
    4 Çay Kaşığı Tarçın
    1/2 Çay Bardağı Su
    3 Diş Karanfil
    1/2 Limon
    1 Bardak Süt
    1 Poşet Krem Şanti


    HAZIRLANIŞI
    Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımdan iki yemek kaşığı kadarını ayırıp başka bir kaba alın.
    Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince ince dilimleyin. Bir tencerede yarım çay bardağı su, kalan tozşeker, tarçın ve karanfili karıştırın. Elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Karanfili karışımdan alıp elmaları çatalla ezerek püre haline getirin.
    Krem şantiyi bir bardak sütle paket üzerinde anlatıldığı şekilde hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip krem şantiye ilave edin. Ekmekli karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın kalıbına 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine bir kat krema, bir kat elma püresi yerleştirip kalan ekmekli karışımla üzerini kapatın. Bir kat daha krema sürün ve en üste elma püresini yayın.
    Ayırdığınız ekmekli karışımla pastanın üzerini süsleyin. Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

      Forum Saati Perş. Kas. 21, 2024 12:12 pm