GEYVE-FM FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
GEYVE-FM FORUM

eğlencenin ve paylasimin tek adresi geyvefm forum u secitiginiz icin tesekkur ederiz radyomuza giris yapabilmek için aşagidaki CANLI RADYO yazisina tiklamaniz yeterli

GEYVE FM FORUM SAYFAMIZA HOSGELDINIZ HEPINIZE IYI EGLENCELER DILERIZ

    seftalili tart

    [geyveli]
    [geyveli]
    üye


    Mesaj Sayısı : 132
    Kayıt tarihi : 19/06/09
    Yaş : 47

    seftalili tart Empty seftalili tart

    Mesaj  [geyveli] Cuma Haz. 19, 2009 8:57 am

    Malzemeler:
    Hamuru İçin:

    * 125 Gr tereyağı (oda sıcaklığında)
    * 4 Çorba kaşığı yoğurt
    * 2,5-3 Tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
    * 3 su bardağı tam buğday unu
    * 1 Kabartma tozu

    Kreması için:

    * 3 su bardağı süt
    * 3 yumurta sarısı
    * 1/2 su bardağı şeker
    * 1/2 su bardağı mısır nişastası
    * 1/2 Su bardağı pirinç unu
    * 4 çorba kaşığı tereyağı

    Üzeri İçin:

    * 4 Adet büyük boy olgun şeftali
    * Şeftali reçeli

    Hazırlanışı:

    1. Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalara kesip yoğurma kabına alın, tereyağını dolaptan yeni çıkardıysanız, yine küçük parçalara bölerek yumuşayıncaya kadar bekleyin.
    2. Üzerine yoğurt ve pudra şekerini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar elinizle ezerek karıştırın.
    3. Unu ve kabartma tozunu eleyerek azar azar karışıma ekleyin ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurun.
    4. Tart kalıbınızı margarin ile yağlayın.
    5. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
    6. Hamuru merdane yardımı ile tart kalıbını kaplayacak şekilde açın ve kalıba yerşeştirin.
    7. Kalıba yerleştirdiğiniz hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için kuru fasulye yada benzeri birşey koyarak fırına verin.
    8. ilk 25 dakika yağlı kağıt ile daha sonra 10 dakika yağlı kağıdı çıkartarak üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    9. Kremayı hazırlamak için sütü bir kapta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
    10. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, nişastayı, pirinç ununu ve şekeri hızla çırpın, çırpmaya devam ederek kaynamak üzere olan sütten bir kepçe kadar ekleyin
    11. Ilınan karışıma kalan sütüde yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
    12. Ocaktan altıkdan sonra tereyağını ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın.
    13. Ilınan tartı kalıptan çıkartın servis tabağına alın.
    14. Üzerine kremayı dökün ve kenarlarına taşırmadan üzerini düzeltin.
    15. İstediğiniz kalınlıkta doğradığınız şeftalileri üzerine dizin ve şeftalilerin üzerine fırça yardımı ile şeftali reçelini sürün.
    16. İsterseniz fındık ya da badem serpebilirsiniz.

      Forum Saati Salı Mayıs 07, 2024 7:21 am